


Van behoefteanalyse tot eisenpakket
​
​
​
In een eerste fase brengen we de specifieke noden bij personen met lichte dementie in kaart alsook de noden van de mantelzorgers en de zorgprofessionals. Dit gebeurt via diverse onderzoeksmethodes zoals: literatuurstudie, prospectie naar 'best practices' in binnen-en buitenland en het organiseren van focusgroepen met mantelzorgers, zorgprofessionals en experten. Het uiteindelijke resultaat is een functioneel eisenpakket die als vertrekpunt zal dienen voor het bouwen van de demonstrators.
​
​
Bouwen van werkende demonstrators
​
​
In een tweede fase wordt het eisenpakket voorgelegd aan de bedrijven. Er worden complementaire bedrijfsteams gevormd die samen demonstrator(s) bouwen door middel van co-creatie met bedrijven en zorgactoren. De demonstrators zullen op twee locaties worden gebouwd en getest namelijk: Zorglab (Brugge) en het UD Woonlabo (Hasselt).

Implementatie demonstrators in thuissituatie
​
In de laatste fase worden de best beoordeelde demonstrators geïmplementeerd en getest in een reële thuissituatie bij personen met lichte dementie.


Business Modeling
​
In de loop van het project worden de bedrijfsteams gecoacht in het valideren van de commerciële haalbaarheid van hun oplossing(en) en het in kaart brengen van het potentieel marktbereik van de demonstrators. Hierbij wordt een opschaling naar een internationale vermarkting als uitgangspunt genomen.